Tilbage til oversigt

Miljøvenlige gardiner

Går du op i miljøet og hvordan vi behandler vores planet? Så er vi to. For hver ny kollektion, prøver vi at bringe flere mere miljøvenlige løsninger ind i vores kollektioner, så du kan træffe et mere miljøvenligt valg. Store dele af vores kollektioner er cradle-to-cradle, oeko-tex, eller greenguard certificerede, og derudover har vi kollektioner der er lavet af genbrugte plastikflasker fra verdenshavene, samt overskydende stof fra modeindustrien.
Træk eller brug piletasterne for at navigere
Upcyclet mode
Genanvendte plastikflasker
Plastik fra verdenshavene
Produktion med tanke for miljøet
Cradle-to-Cradle
Upcyclet mode

I vores seneste kollektion af rullegardiner har vi været med til at skabe en helt speciel serie af stoffer, der er delvist fremstillet af stofrester fra modebranchen, hvilket gør refashion™ rullegardinerne til vores nyeste mere miljøvenlige tilbud.

Ved at upcycle rester og kasserede stoffer fra modebranchen, kan vi gøre vores designs mindre afhængige af nye materialer. På den måde kan vi mindske vores forbrug af ressourcer, og sammen med vores forbrugere tage skridt i retningen af et mere miljøvenligt produkt.

Refashion™ dessiner rullegardiner: 53032, 53035, 53038, 53043, 53047, 53048, 53052, 53097, 53129.

Genanvendte plastikflasker

I vores kollektioner af rulle- og lamelgardiner har vi en serie af stoffer, der produceres af 100% genanvendt polyester fra plastikflasker, der er afleveret til genbrug. Serien Planet består i alt af 12 stoffer, der alle er certificerede Cradle-to-cradle og Greenguard Gold.

De klare blå vandflasker afleveres til genbrugscontainerne og bliver herefter flyttet til et behandlingsanlæg, hvor flaskerne omsmeltes til polyester, der farves og spindes til polyestertråde. 

Planet dessiner rullegardiner: 53013, 53014, 53045, 53095, 53127, 53132.

Planet dessiner lamelgardiner: 15286, 15287, 15288, 15289, 15290, 15291

Plastik fra verdenshavene

Bæredygtighed handler både om at gøre mindre skidt, som eksempelvis at producere med mindre spild og emission, samt at gøre mere godt, såsom at indsamle affald fra naturen og genanvende det. Vores SeaPlanet rullegardinserie af indvendige screens er lavet af 100% genanvendt plastik, som er indsamlet i verdenshavene.

Indsamlingen foregår i samarbejde med Seaqual Initiative, der med hjælp fra fiskere i Middelhavet og ved Afrikas Vestkyst, får indsamlet den betydelige mængde plastik, som havner i fiskernes net. Herefter bliver plastikken sorteret, PET-flaskerne sendes videre til et behandlingsanlæg og en omsmeltning til polyestertrådene begynder.

SeaPlanet dessiner rullegardiner: 53226, 53227, 53228, 53229

SeaPlanet dessiner lamelgardiner: 15297, 15298, 15299, 15300

Produktion med tanke for miljøet
Produktionen af vores gardiner foregår på højteknologiske fabrikker, der er med til at sikre en minimal påvirkning af miljøet. Samtidig indkøber vi i høj grad vores råmaterialer fra Europæiske virksomheder, hvilket betyder at vi har mindre påvirkning fra transport.
Cradle-to-Cradle
Cradle-to-Cradle er et produktionsprincip, der sikrer at et produkt både produceres på bæredygtig vis, og ligeledes kan genanvendes med minimalt spild. Både vores serie Planet, der er lavet af 100% genanvendte plastikflasker, og vores serie Sea Planet, der er lavet af 100% genanvendt plastik indsamlet i verdenshavene er certificerede Cradle-to-Cradle Bronze.

Fra plastikflaske til rullegardin

Kan man lave gardiner af plastikflasker? Det kan vi. Vores 2 mere miljøvenlige serier Planet og SeaPlanet, består af rullegardiner der er produceret udelukkende af plastikflasker indleveret til genbrug eller plastik der er opsamlet i havene.

Planet serien er både certificerede Cradle-to-cradle bronze og Greenguard Gold, mens SeaPlanet er certificeret Cradle-to-cradle bronze. Det betyder at gardinerne er produceret af materiale, der indgår i gentagende kredsløb til gavn for mennesker og miljø.

refashion™ rullegardiner

Vores nye refashion™ serie af upcyclede rullegardiner er produceret af kasserede stoffer fra modebranchen, der indsamles, sorteres, kæmmes og spindes til en smukt meleret garn, der omhyggeligt væves til en serie af miljøvenlige gardiner - og så er stoffet produceret udelukkende med grøn energi.

refashion 01
refashion 03
refashion 02
refashion 05
refashion 06

Træk eller brug piletasterne for at navigere

Miljøvenlig bambus

Vores træpersienner er udelukkende produceret af træsorter, der er hurtigtvoksende, hvilket udelukker træsorter som f.eks. eg. I stedet indeholder kollektionen bl.a. træpersienner i naturlig og lakeret bambus, som vokser langt hurtigere end andre træsorter.  

Planten er fuldt udvokset og kan høstes efter bare 3-5 år, hvilket gør den ideel til genbeplantning af fældede skovområder. Derudover kan bambus, i modsætning til eksotiske, hårde træsorter, høstes uden at gøre skade på den levende plante. Det gør bambus til en mere miljøvenlig løsning end klassiske træsorter som eg og ask.

100% genanvendte Dupli

Også i vores kollektion af Dupli gardiner finder du stoffer produceret udelukkende af genbrugt plastik. Her produceres gardinerne med stof af 100% genanvendt polyester.
1 - Bæredygtig Dupli
2 - Bæredygtig Dupli
3 - Bæredygtig Dupli
4 - Bæredygtig Dupli
5 - Bæredygtig Dupli
6 - Bæredygtig Dupli
7 - Bæredygtig Dupli

Træk eller brug piletasterne for at navigere