02-06-2022

TREND: A COLOURFUL FRAME

En særlig trend, der leger med farver i en helt ny konstellation, har ramt de skandinaviske hjem. Her kan du læse om den nye trend, hvor vinduet bruges til at få farver ind i hjemmet. Du finder desuden fem gode råd fra indretningsstylist Pia Bresling til, hvordan du selv kan kaste dig over trenden derhjemme.

Skal det være Tidløs, Sweat Peas eller måske Tabby Brown? De seneste år har utallige farveprøver indtaget vores hjem. Farver er nemlig blevet en stor del af indretningen, og beslutninger om nuancer til vores leverum er blevet ligeså vigtige som valg af elementer til køkkenet. Det er primært væggene, der bliver klædt i forskellige nuancer, men senest har også malede lofter og paneler været på alles læber.

Nu har trenden spredt sig til en helt særlig flade i hjemmet, som ofte bliver overset i indretningen, nemlig vinduet. Her bliver farvene sat i spil på en helt ny måde, da lyset fra vinduet er med til at gøre nuancerne levende. Vi zoomer ind på trenden og giver dig nogle gode råd til, hvordan du selv kan integrere den i din indretning.

Pia Breisling rød stila persienne

FARVER ER EN VIGTIG DEL AF INDRETNINGEN


Der er en grund til, at farver igen har gjort sit indtog i vores hjem og er blevet et must, når vi skal i gang med indretningen. Farver kan nemlig – som intet andet – være med til at skabe en særlig stemning i rummet.

Om du har brug for ro og velvære, eller om du ønsker et inspirerende og levende rum, så kan den rette farve skabe den stemning, du søger til dit hjem. Samtidig kan en farve være med til at understrege møbler, øvrige elementer og interiør i hjemmet, ligesom den kan være med til at binde dit hjem sammen. Farver er derfor ikke til at komme udenom, når vi snakker indretning i dag.

Pia Breisling grøn stila persienne


VINDUET SOM EN FARVERIG RAMME

Den nyeste trend indenfor indretning er, at vinduerne bruges som en flade til at få farver ind i boligen. Stort set alle rum har vinduer, og i mange nybyggede boliger har vinduet en helt central og dominerende rolle og kan være det første, øjet ser. Det er derfor en flade, der er svær at komme udenom, når det kommer til indretning.

Samtidig kan lys og farver noget helt særligt sammen, og derfor er vinduet nu også blevet det, vi taler om, når vi skal have farver ind i vores hjem. Det kan dog være svært at bruge vinduet aktivt i indretningen, så det hverken skærmer eller forringer lyset udefra. Derfor vælger de fleste anonyme, funktionelle gardiner til vinduet, så de nemt kan gemmes væk og ikke tager for meget opmærksomhed fra rummet – men det behøver du ikke længere.

Indretningsarkitekt Pia Breisling giver gode råd om stila gardiner

Pia Bresling er indretningsstylist og ejer af Libre Studio. Herfra rådgiver hun kunder til, hvordan de med teksturer, farver og former kan indrette stemningsfulde hjem.

Hun tilbyder desuden at stå for hele indretningen – fra blankt lærred til indflytningsklart hjem.

EN KLASSIKER I ET VÆLD AF FARVER


Her kommer en særlig klassiker i spil; persiennen. Den kan nemlig noget helt særligt i kombination med farver. Persiennen er skabt af et lag af lameller, som er fleksible og derfor konstant kan ændre udtryk i takt med vores behov.

Ved at åbne lamellene kan du skabe et magisk samspil mellem farver og naturligt lys, der kan smitte af i hele rummet. Samtidig er det muligt at skrue op og ned for det farverige element i rummet ved at hejse persiennen op og ned – og du kan dermed ændre udtryk og stemning derhjemme, når du ønsker det. Hos os finder du persienner i over 100 forskellige farvenuancer, så du kan finde den, der passer bedst til dit hjem.

GODE RÅD FRA INDRETNINGSSTYLISTEN


Har du fået mod på og lyst til at kaste dig over den nye trend, så læs med her, hvor indretningsstylist Pia Bresling deler sine fem bedste råd til, hvordan du selv kan skabe farverige vinduer derhjemme.

“Enhver indretning starter med at beslutte sig for, hvad det er for en stemning, man ønsker at skabe i rummet”

Sådan lyder det fra Pia Bresling, der gennem sin virksomhed Libre Studio har indrettet et væld af boliger og rådgivet en masse kunder omkring indretning af deres hjem – og hvordan netop farver kan være med til at skabe en helt særlig stemning i rummet.

Pia Breisling farvede stila persienner

1. Vælg nuancer fremfor farver.

Dyk ned i de forskellige nuancer af farver, der findes, når du skal vælge farver til dit hjem. En klassisk hvid findes f.eks. i et utal af knækkede toner, som kan skabe alt fra en kølig, herskabelig stemning til en varm følelse af velvære – og de samme spektre har alle andre farver.

Stila persienne gul

2. Tone-i-tone skaber ro.

Ønsker du at skabe en rolig fornemmelse i rummet, kan du arbejde med at skabe en rød tråd mellem farven i vinduet og farven på væggen eller i loftet. På den måde understreger du den stemning, du ønsker at skabe, og det gennemførte udtryk vil give en helt særlig ”hotel-følelse” i hjemmet.

3. Brug lyset udefra til at gøre farverne levende.

Du behøver ikke at have trukket persiennen helt op for at bruge lyset udefra bedst muligt. Åben i stedet lamellerne, så du lader lyset flyde ind mellem dem. Derved vil du opleve, hvordan farverne bliver gjort levende, og hvordan lyset spreder sig på smukkeste vis rundt i hjemmet.

4. Brug kontraster til at fremhæve detaljer.

Vær ikke bange for at kaste dig ud i en kontrastfarve til din persienne. Det vil fremhæve vinduet og skabe et blikfang, som leder alle øjne mod lyset. Kontrastfarven vil ligeledes spredes ud i hjemmet, når lyset udefra indtager boligen.

Stila persienne blå

5. Prøv farven af, inden du beslutter dig.

Det er vigtigt, at du finder ud af, hvordan nuancen ”opfører” sig i det specifikke rum og vindue, og hvordan den skifter udtryk i takt med dagens gang. Det er først, når du har afprøvet det, at du kan finde det helt rigtige farvevalg til dit hjem.

Stila persienne blå

NÆSTE ARTIKEL

Rullegardiner

Egnet til alle vores rullegardiner.