OEKO-TEX®; en sundhedsmærkning

Mærkningen OEKO-TEX® betyder, at tekstilet overholder meget strenge grænseværdier for indholdet af skadelig kemi.

Når vi laver mad, søger vi at holde vores madvarer fri af sprøjtemidler, fordi vi ved, at sprøjtemidlerne kan være potentielt skadelige for vores eget og vores børns helbred. Men hvad med når det gælder boligindretningen? Du lufter ud, støvsuger, gør rent, banker tæpper, kogevasker sengetøj og meget andet. Men hvad med dine møbler?

OEKO-TEX ® er en sundhedsmærkning for tekstiler

Ligesom fødevarer, er tekstiler, der produceres og sælges i Europa, underlagt strenge regler for indholdet af sundhedsskadelige stoffer. Dette betyder dog ikke, at tekstilerne er helt fri af potentielt sundhedsskadelige stoffer, men kun at tekstilet er sikkert for almen brug. Men der findes en mærkning, der markerer yderligere sikkerhed i det givne tekstil.

Mærkningen OEKO-TEX ® betyder, at tekstilet overholder meget strenge grænseværdier for indholdet af skadelig kemi. For den gennemsnitlige dansker kan denne mærkning virke unødvendig, men for særligt sensitive individer, såsom allergikere, eller blot dig, som vil sikre dit hjem fri af potentielt sundhedsskadelige stoffer, er mærkningen en indikation for tekstilets sundhed.

OEKO-TEX ® gardiner

Leder du efter gardiner med OEKO-TEX ® certificering? I vores kollektion af rulle– og lamelgardiner bærer flere af vores stoffer certificeringen OEKO-TEX ® standard 100. Vi kan derfor vejlede dig til det helt rigtige valg af gardiner.

BOOK EN GRATIS STYLIST

LÆS MERE OM OEKO-TEX

Hvordan er luften hjemme hos dig?

Når vi tænker luftkvalitet, tænker vi som regel på udledningen fra bilers udstødning eller dampen fra fabrikkernes skorstene, men har du tænkt over, hvordan luften er hjemme hos dig selv? Realiteten er nemlig, at din indendørs luftkvalitet er mindst lige så vigtig som den udendørs. Alle vores dagligdags genstande har nemlig en afdampning af mikroskopiske partikler, der i mange henseender er med til at forringe den indendørs luftkvalitet.

OEKO-TEX ® mærkede gardiner har en stærkt begrænset afdampning af partikler under opvarmning, hvilket betyder at gardinet afgiver en stærkt begrænset mængde skadelige partikler i luften, som forringer luftkvaliteten.

NÆSTE ARTIKEL

Nedkøl din bolig med varmereflekterende rullegardiner

Er du træt af at dit hjem bliver til en sauna i sommerperioden? Dør dine stueplanter og smelter dine stearinlys? Så er du langt fra alene.