11-02-2020

Guide: Sådan indretter du funkis!

Har du selv en funkis bolig? Vi hylder stilen, og hjælper dig på vej til, hvordan du indretter bedst med funkis. 

De fleste kender efterhånden funkisstilen, der for alvor tog til gennem 1930’erne, og sidenhen er blevet genoplivet i flere omgange. De seneste år er stilen blevet uhyre populær i nybyg, hvor smukke kubistiske hjem popper op overalt. Her får altså du 5 tips til hvordan du indretter med funkis!

1. Kun plads til det, du behøver

Renlighed og enkelthed er grundsten i et ægte funkishjem. Funkis stammer nemlig fra ordet funktionalisme, hvor husets indretning har taget form på baggrund af husets funktion og anvendelse i dagligdagen.

Netop derfor fremstår funkishjemmet både enkelt og praktisk – men med de rette tips og tricks også stilfuldt og hjemligt. Der er kun akkurat gjort plads til det, man behøver i indretningen, og har du sparsom plads, så sørg for at udnyt det bedst muligt.

Vores tip: Hold din indretning ren og enkel på overfladen og tag god brug af kreative opbevarings-systemer.

Mangler du inspiration til at indrette de små rum, så se på disse eksempler fra Livingshop.

2. Funkis er ikke lig med hvid

De fleste nybyggere ønsker at skabe en blanding mellem funkis og skandinavisk minimalisme – og disse stile går også hånd i hånd. Begge er nemlig både klassiske og tidløse. Men mange forveksler tidløshed med farven hvid.

Tværtimod har funkis altid været god til at tage brug af tidens trends. I moderne funkis er særligt store vinduer, masser af naturligt sollys og spændende dusede farver dominerende.

Vores tip: Undgå for alt i verden, at din indretning bliver alt for minimalistisk og upersonligt! Vær aldrig bange for at tilføje dine yndlingsfarver til din indretning.

Læs bloggen: Her er årets trendfarver i boligindretning 2019

3. Store vinduer skal udnyttes

Funkis-stilen er i særdeleshed kendetegnet af store vinduespartier, der tillader masser af udsyn fra boligen. Men med stort udsyn kommer ligeledes stort indkig. Uden gardiner bliver man som fisk i et akvarium hver gang solen går ned.

Vores tip: Har du store vinduer? Udnyt dem! Dekorér dem med dine drømmegardiner og se din indretning forme sig på ny. 

4. Funkis med et touch af “hygge”

Hvide, rene linjer kan hurtigt blive alt for gennemgående i en funkis-sammenhæng, og det kan nærmest få din indretning til at se helt steril ud. Savner du lidt varme i din indretning kan du tilføje elementer, der er med til at give din indretning varme og få den til at virke indbydende.

Vores tip: Hvis du savner en smule varme i din indretning, så eksperimentér med eksempelvis bløde tekstiler og rige metaller.

5. Det er det ydre, der tænder

Det er de stramme kanter og lyse facader, der typisk er kendetegnet ved en funkisvilla anno 2019. Om du bor i en funkisvilla eller ej, så er dit uderum stadig din boligs bedste accessory. Det er her der bruges mange timer i løbet af sommeren – og sensommeren – på at nyde både vejr og samvær med familie og gæster.

Vores tip: Forlæng udesæsonen og vælg en overdækning til din terrasse, der passer ind i funkisstilens tankegang; kubistisk, funktionel og enkel.

Blog: Find den overdækning der passer til din bolig og uderum.  

Vores B-27 markise

Blandt vores udvalg af kvalitetsmarkiser finder du den populære B-27 markise, der også har øgenavnet “arkitektens yndling”. Med sin firkantede kassette og elektriske motor passer den perfekt ind i det moderne funkis-hjem.

Priser fra vejl. 16.889 kr.

NÆSTE ARTIKEL

#EnrichingLife: Nybygget patriciervilla med afrikanske rødder

Hvilke gardiner passer bedst til en nybygget patriciervilla med afrikanske rødder? Netop dét spørgsmål hjalp vi en nybygger familie med at besvare.