25-05-2021

#Enrichinglife: Jasmin Gabays eventyrlige hjem

"Jeg har nok samme tilgang til mit arbejde som min bolig - man skal gøre det, man synes er sjovt".

Gabays univers er som at træde ind i en regnbue af farver. Stila blev inviteret ind i regnbuens midte til en snak om ligestilling, familieliv, indretning og valg af de helt rigtige gardiner.

Vi møder højgravide Jasmin foran opgangen til hendes lejlighed i indre København. Hun kommer gående i solskinnet, iført en blomstret jakke med lyserøde og lyseblå detaljer, der stråler næsten lige så meget som Jasmin selv, da hun får øje på os. ”Hej med jer! Undskyld hvis I har ventet, men jeg var simpelthen så sulten, så jeg var nødt til at skaffe noget frokost”.

Da vi træder ind i lejligheden, bliver vi mødt af en eksplosion af farver. Gangen er malet i en sart lysegul farve, og det gule gulv fortsætter ind i stuen. Her skifter væggene dog til en lys lavendel, der står i stor kontrast til de knaldorange pyntegardiner. På trods af de mange farver og indtryk, har lejligheden et sammenhængende udtryk. Intet er tilfældigt, og balancen mellem farveclash og farvematch er utroligt balanceret og ikke mindst personlig.

Jasmin Gabays stue er fuld af levende farver og varme nuancer.  123

Jasmin Gabay

Hvis du kan genkende Jasmin, er det ikke helt tilfældigt. I løbet af de seneste år har hun nemlig været at finde på de danske tv-skærme af flere omgange. I 2018 bragte hendes farvestrålende og velsmagende kager hende helt til finalen i Den store bagedyst, og i 2019 tryllebandt hun danskerne i Eurovision Song Contest Danmark.

I øjeblikket arbejder Jasmin på en ny EP med sin egen musik, og så er hun ved at færdiggøre en børnebog med tilhørende børnesange. Der er altid fart over feltet og nye projekter i støbeskeen hjemme hos Jasmin: ”Nogle projekter er desværre sat på hold pga. Corona, men jeg har ofte gang i mange ting på samme tid."

“Jeg føler mig bedst hjemme omgivet af mange mennesker, mange farver
og meget larm."

For højgravide Jasmin er det vigtig at kunne mørklægge rummet, uden at skulle gå på kompromis med det daglige lysindfald.

Ligestilling i børnehøjde

Udover at være sanger, bager, podcast-vært og mor, arbejder Jasmin også som influent på Instagram, og med knap 40.000 følgere er det ikke så få endda, der følger med i Jasmins daglige liv. På Instagram deler hun både bagetips og billeder af familieudflugter, men der er også en anden type opslag, der fylder meget i hendes farverige univers: ”Ligestillingsdebatten ses ofte på min profil i form af enten krop eller køn. Debatten kører ofte af sporet, og jeg har sådan lyst til at tage den i børnehøjde, eller et sted hvor flere kan være med. Jeg tror, at det er vigtigt, at vi kan snakke om det uden at udskamme nogen.”

Mørklægning er altafgørende for en god nats søvn, og derfor er det enormt vigtigt at kunne styre lyset i børneværelset

”Jeg gør det, der er rigtigt for mit barn, og du gør det, der er rigtigt for dit barn. Er du glad? Er dit barn glad? I praise you!”.

Jasmin forklarer, at vi alle skal øve os i at gå ind i diskussionen uden at være fordømmende. Det der er rigtigt for hendes familie, parforhold eller krop, er ikke nødvendigvis rigtigt for andre og omvendt. 

Du kan følge både Stila og Jasmin online

  Jasmin Gabay/Stila Danmark 

  @jasmingabay/@stiladk

Dupli gardinets farvekombinationen i beige og råhvid gjorde, at hun kunne skabe en følelse af ro midt i alle farverne, og få så meget lys ind i lejligheden som muligt.

En barndom fyldt med fjer og tyl

I Jasmins familie har de valgt, at hjemmet altid skal være åbent for venner og bekendte. Hun beskriver familiens hjem som værende "en banegård fyldt med gode venner", og hendes søn, Jonathan, har derfor været vant til, at hjemmet var fyldt med liv. ”Det var vigtigt for mig, at vi ikke bare lukkede os inde som familie, da vi fik Jonathan. Alle de søde mennesker, der er i mit liv, bliver jo ved med at være søde, selvom jeg får et barn.” Sådan var det vel at mærke før Corona. Nu spørger Jonathan ind til, hvornår alle menneskerne kommer igen. ”De er jo ikke bare mine venner. De er også ’hans mennesker’, som han også selv vælger at invitere med til sin fødselsdag."

Jasmin afbryder pludselig sig selv: ”Ej det lyder jo som et cirkusliv, når jeg fortæller om det her, men jeg synes egentlig, at det er stille og roligt – og fedt!”

Jasmin Gabay har valgt et 2-i-1 dupli gardin, der både er mørklæggende og lystransmitterende

Cirkusreferencen er måske ikke helt tilfældig. Da Jasmin var barn, arbejdede hendes mor på en kostumefabrik, der lavede kostumer til alle teatrene. Her lå hun og legede under symaskinen iført utallige eventyrlige kostumer. ”Det er også her jeg er blevet ødelagt! Jeg var omgivet af tyl og fjer, så nu har jeg det bedst i en quick change garderobe. Der er tilpas mange strudsefjer til, jeg synes, at der er dejligt, så i virkeligheden er det her jo tilpas afdæmpet”, joker hun og peger ud i lejligheden.

Gabays univers er som at træde ind i en regnbue af farver, med de orange gardiner, lavendelfarvede væg, og gule gulv

Et farverigt univers

Det er nok de færreste, der vil beskrive Jasmins lejlighed som afdæmpet. Over alt hvor øjet kigger hen, er der nye fantastiske farver og smukke møbler. Stuen er lilla, gang og spisestue er gule, mens Jonathans værelse er malet i en lys turkis med gule gardiner. Det er dog ikke kun Jasmin, der er glad for farver. Jasmins kæreste, Niclas, har været trommeslager i New Orleans, så han har også haft fest og farver omkring sig i mange år:

”Nu har jeg heldigvis en kæreste, der er lige så glad for farver som jeg. Jeg har flere gange fået kommentaren ’Ej, hvad siger din kæreste egentlig til alle de farver’ - jamen, han har da været med til at vælge dem!”.

Hvis du selv ønsker at bringe flere farver ind i din indretning, behøver du heldigvis ikke skifte alle dine eksisterende møbler ud. Jasmin forklarer, hvordan dét at komme farver på væggen er et uforpligtende valg. Hvis du forsøger at få mere farve ind i hjemmet, er væggene derfor et godt sted at starte: ”Hvis man ikke kan lide farven, kan den jo bare males over igen. Det er noget billigere end at købe en ny sofa, fordi man ikke længere kan lide farven”.

I midten af rummet hænger hendes smukke italienske Murano lampe, der med sine røde og hvide striber leder tankerne hen på sprøde bolcher.

Det behøver dog ikke altid være væggen, der bliver malet. I køkkenet har Jasmin valgt at male både paneler, gulv og stole. I midten af rummet hænger hendes smukke italienske Murano lampe, der med sine røde og hvide striber leder tankerne hen på sprøde bolcher. 

Netop lamper er der mange smukke varianter af hjemme hos Gabay. I stuen står en stor lampe i guld med skærme formet som blade på et træ. Lige nu læner den sig indover sengen, men det er planen, at den skal stå over sofaen, når denne bliver leveret. Familien Gabay er nemlig ved at renovere nabolejligheden, og derfor fungerer stuen som soveværelse i øjeblikket.

I stuen står en stor lampe i guld med skærme formet som blade på et træ. Lige nu læner den sig indover sengen, men det er planen, at den skal stå over sofaen, når denne bliver leveret.

Gardinerne styrede farven på sofaen

Netop farvevalget på den nyindkøbte sofa blev taget på et lidt utraditionelt grundlag. Mange ville nok vælge gardiner i en farve, der passer til sofaen, men da Jasmin valgte gardinerne først, blev det gardinerne, der bestemte farven på sofaen. ”Gardinerne har fået lov til at bestemme noget mere end jeg forventede”, smiler hun.

Inden Jasmin kontaktede Stila, havde hun allerede sine lange, fjordlette orange og gule gardiner. Disse gardiner var dog mest til pynt. ”Vores værelse ligger lige ud til en stor gadelampe, så det var vigtigt for os, at vi kunne lægge rummet i totalt mørke”. Til gengæld måtte gardinerne ikke tage lyset i lejligheden. Lejligheden ligger på 1. sal, og det er derfor sparsomt, hvor meget lys, der når ind i lejligheden.

Jasmin: ”Der er allerede enormt meget farve på mine orange gardiner, der hænger. Når der både er et farvet gulv, en farvet væg og farvede gardiner der hænger, tænkte jeg ’nu må det holde’!"

Jasmin valgte et 2-i-1 Dupli gardin, der både er mørklæggende og lystransmitterende i ét og samme gardin. Farvekombinationen i beige og råhvid gjorde, at hun kunne skabe en følelse af ro midt i alle farverne, og få så meget lys ind i lejligheden som muligt.

Model: 2-i-1 Dupli gardin

Jasmin valgte et 2-i-1 Dupli gardin, der både er mørklæggende og lystransmitterende i ét og samme gardin.

”Der er allerede enormt meget farve på mine orange gardiner, der hænger. Når der både er et farvet gulv, en farvet væg og farvede gardiner der hænger, tænkte jeg ’nu må det holde’! Jeg kan godt lide farver, gerne mange farver, men det kan også lige blive for meget af det gode.”

På mange måder er Jasmins Dupli gardiner et godt eksempel på, hvordan man kan kombinere de lange pyntegardiner med de funktionelle og elegante Dupli gardiner. For Jasmin handler mørklægning om at kunne styre lyset. Det skal sørge for, at hun og familien får en god nattesøvn. Samtidig skal det kunne skærme af for naboens blikke, uden at gå på kompromis med lysindfaldet.

Hos Stila kunne vi ikke være mere enige. Vi mener ligesom Jasmin, at gardiner er med til at skabe rammerne for det liv, du gerne vil leve, og de skal derfor indgå som en helt naturlig del af din hverdag. Gardiner er nemlig ikke bare gardiner - de er en forøgelse af din livskvalitet.
#ENRICHING LIFE

NÆSTE ARTIKEL

Forbind dine elektriske gardiner med Google Home & Google Assistant

Forbind dine elektriske stila® gardiner til Google Home og Google Assistant ved hjælp af vores TaHoma® hub.