15-05-2020

#EnrichingLife: Bag gardinerne hos Julie Grundtvig Wester

"Jeg var faktisk rigtig bange for at skulle købe en lejlighed"

Julie og Jacques har inviteret os på brunch og for en stund ind i deres hverdag. Vi besøger dem i deres hjem i en rødstenet lejlighedskarré på Amager, hvor vi bliver budt varmt velkommen til duften af ristet brød og sort kaffe. Alle bliver hilst med kram; selv dem af os de aldrig før har mødt.

Inde ved det store bord i spisestuen er der dækket op til fire. Væggene er malet i en frisk azurblå farve, og de mange nips, figurer og vaser afslører, at Julie og Jacques har rejst i hele verden. Måske med en anelse forkærlighed for sydøst asien. De mange eksotiske artefakter kombineres i alle rum med klassisk og morderne kunst.

Glaskunst i en taupe pallette fra bl.a. Louise Roe og Lyngby er sat sammen med antikke arkivskabe i galvaniseret metal, historisk billedkunst og en række heldige loppefund. Alt med en tilhørende historie; nyt som gammelt.

Julie Grundtvig Wester (f. 1991) er skuespiller og har senest været aktuel i DR’s dramaserie ”Bedrag”, hvor hun spiller overfor Esben Smed som Line, kæreste til hovedpersonen Nicky. Men karrieren startede faktisk allerede som børneskuespiller i ”Oskar og Josefine” og senere i triologien ”Tempelriddernes Skat”. Ved siden af sin skuespillerkarriere arbejder Julie med design og branding for Patriksson Group i hjertet af København.

Til dagligt danner Julie par med Jacques Loui Bruun, der ligeledes har skabt sig en karriere indenfor den kreative verden som personlig assistent for sangeren Lukas Forchhammer fra det danske succesband Lukas Graham. Og hvor Lukas er, finder du ligeledes Jacques.

Når Lukas er i udlandet for at skrive, indspille musik eller turnere, så er Jacques med. Julie er opvokset på Christiania i en familie på fire. En mor, der er grafisk designer, en far, der er smed og møbelsnedker, samt en lille bror. Der var ingen tv-kanaler i hjemmet, men det var til gengæld et hjem med masser af musik. Kreativitet var noget som hele familien dyrkede og værdsatte.

Læs også: Bag gardinerne hos Karina Frimodt fra 'Vild med Dans'

"På Christiania får du virkelig lov til at se alle lag af samfundet på ét sted. Det har helt sikkert givet mig en masse. Jeg har set mange forskellige mennesker og har grundlæggende altid haft en stor interesse i at møde nye forskellige mennesker. Men det er ikke noget, der er specielt ved mig, for jeg oplever det generelt blandt min omgangskreds og mine barndomsvenner fra Christiania. Det er noget jeg har med mig derfra. Empati for andre mennesker." - Julie

Efter nogle år som par besluttede Julie og Jacques at flytte sammen, og eftersom der er byggestop på Christiania, måtte parret lede efter noget andet. Til sidst faldt valget på indre Amager, en spytklat fra fristaden.

"Jeg var rigtig bange for at skulle købe en lejlighed og at blive en del af samfundet på den måde. Banklån, tinglysning og så videre; det var skræmmende, da det netop strider imod alt det, som jeg har været vant til og er vokset op med." - Julie

Lejligheden blev først og fremmest valgt, fordi det er tæt på Christiania, og samtidig gav mulighed for at få én størrelse lejlighed, der opfyldte parrets praktiske behov for bl.a. hjemmekontor og gåafstand fra Christiania.

"Det skal siges, at alt det her med banklån og lejlighedskøb faktisk ikke er så slemt, som jeg troede, det ville være. Tværtimod. Der er kommet total ro på. Jeg føler en sikkerhed i mit hjem på en måde, som jeg aldrig har prøvet før." - Julie

Selvom Amager ikke var øverst på ønskelisten, da lejlighedsjagten startede, har de nu fundet et smukt og trygt hjem tæt på Julies familie, tæt på metroen og tæt på lufthavnen. At skabe balance i en kreativ hverdag Ifølge Julie og Jacques er den vigtigste ingrediens for at skabe balance i en kreativ hverdag, at give plads og søge om fælles forståelse. Forståelse for at hverdagen svinder ind, når når Julie optager en ny film eller TV-serie, eller når Jacques er på turné. 

"Jeg sørger for at planlægge min dag, så vi er færdige nogenlunde samme tid og kan spise aftensmad sammen." - Jacques

Når Jacques ikke er på turné med Lukas Graham, gør han, hvad han kan for at planlægge sin hverdag efter Julies faste 9-17 arbejdsdag. Køkkenet er samlingspunktet for hjemmet, hvor de færdiggør dagens gøremål, laver spædende mad, og samtidig drømmer lidt om fremtiden.

"Vores karrierevalg betyder, at vi ikke kan forudse særlig meget, og at vi derfor bare må tage det, som det kommer. Vi kan ikke nødvendigvis kigge 10 år frem. Vi ved ikke engang, hvordan vores jobs ser ud om 10 år." – Jacques

Men bare fordi fremtiden er usikker, betyder det ikke, at Julie og Jacques ikke drømmer. Særligt Julie giver udtryk for at være god til at planlægge, drømme og sætte mål. Planer som nogle gange bliver til noget, og andre gange bliver erstattet af noget helt andet. 

"Jeg siger ting hver dag, som vi skal. Ting som; vi skal have det her hus, vi skal rejse herhen, eller vi skal opnå dét her i vores karriere. Men vi øver os faktisk rigtig meget på, at det skal være fint nok at have drømme, men bare dét at være til stede leder til de største og mest fantastiske oplevelser og rejser. Både professionelt og personligt." - Julie

Kreativiteten bringes ind i hjemmet

Allerede inden Julie og Jacques officielt flyttede sammen i lejligheden på Amager, var det på tale, hvad de hver især købte af indretningsgenstande, så det hele passede sammen, når de engang skulle flytte sammen. Også her havde Julie en finger med i spillet.

"Da vi skulle indrette den her lejlighed, tænkte jeg på, hvad hvert enkelt rum skulle kunne. Hvilken følelse du skulle have, når du opholdt dig i rummet. Eksempelvis skal soveværelset føles meget roligt at opholde sig i. Der må ikke være for meget larm i form af nips og pynt." - Julie

For at skabe den helt rigtige stemning er væggene blevet malet i en dyb og afslappende mørkegrøn farve, som i kombination med den matte hvide skabsvæg skaber rolige flader, der strækker sig gennem hele rummet. Kun få genstande har fået lov at indtage enl ille plads på gulv eller væg; og alle kun i naturlige materialer.

Inspiration: Gardiner til soveværelset

Jeg synes en persienne giver noget smukt og grafisk til rummet.

En spinkel taburet i lyst træ, en mørkegrøn olietønde som tøjkurv og et ensfarvet sengetæppe. Det eneste der stikker ud, er et kollagemaleri med ordet ”Love” i centrum for øjet. I vinduet hænger en træpersienne i ægte Abachi træ, der kaster et særpræget lysmønster over soveværelset.

Det er vigtigt for os at have noget naturligt i hjemmet.

Rummet i sig selv står i stor kontrast til spisestuen, der i stedet nærmest emmer af liv og dynamik. Det gule kunstværk med maya-lignende symboler, og den mørkerøde tørrede buket står i stærk kontrast til den azurblå farve, mens andet falder mere ind i farvesproget. Eksempelvis gardinerne.

"Spisestuen skal være et energisk rum, hvor der kan snakkes, grines og spilles musik, og så fandt jeg den her blå farve, som jeg i øvrigt elsker. Det er første gang, jeg har indrettet på den måde." - Julie

Gratis: Bestil 5 farveprøver

Til vinduerne i spisestuen har Julie & Jacques valgt ét af vores unikke Dupli gardiner, der med sin dip-dye effekt graduerer fra hvid til blå over længden af gardinet og giver et helt specielt lysindfald. For ikke at nævne et anderledes look, der trækker spisestuens særpræg med op i vinduerne. 

Hver morgen var jeg oppe foran vinduet for at sammenligne farverne.

"Det var nemt at vælge gardiner til spisestuen. Julie elsker gradient, og da vi så, at I havde en blå gradient, der ville passe til vores blå stue, så var det nemt." - Jacques

Det kan være en stor udfordring at indrette en stue med et TV, uden at gå på kompromis med rummets æstetik. Men i modsætning til tablets og smartphones, så har fjernsynet en særlig evne til at samle folk.

"Jeg har aldrig haft et fjernsyn i mit voksne liv, og jeg havde det svært med at få det ind i mit hjem. Det er jo den grimmeste ting at havde stående fremme. Jeg har været vant til, at man så det man ville på computeren." - Julie

Konventionel TV-hygge er til gengæld netop hvad Julie har lært af Jacques. Ifølge Julie har Jacques lært hende at værdsætte at ligge på sofaen og se en god film eller en fantastisk tv-serie. Derfor svarer Julie også til spørgsmålet om, hvilken genstand i hjemmet, der
repræsenterer dem hver især, at Jacques må repræsentere fjernsynet, og at hun selv repræsenterer bogreolen.

"Når vi har søndagsafslapning på sofaen, er det virkelig berigende, at vi med vores nye gardiner kan skrue op og ned for lyset. På grund af de store vinduer kan lyset været helt overvældende." - Julie

Julie elsker taktile materialer, farver og overflader. Det rustikke køkken med de naturlige materialer og grønne klinker giver lejligheden masser af karaktér, og de mange forskellige farvetemaer i hvert rum i lejligheden gør, at lejligheden fremstår gennemført og spændende. Nærmest endda eventyrlysten. 

Julie finder blandt andet inspiration til indretningen ved at gå på opdagelse i genbrugsbutikker, udenlandske loppemarkeder og i små kunstbutikker. Vigtigst er historien, som den enkelte en stand bringer med sig ind i hjemmet.

Hendes passion for indretning er ganske smittende, og der går ikke længe i hendes selskab, før du selv får lyst til at suse ned i den nærmeste genbrugsbutik og gentænke dit eget hjem.

For at finde de helt rigtige gardiner, fik Julie og Jacques besøg af vores professionelle gardin-stylister, der også kan hjælpe dig med at vælge mellem de forskellige gardintyper, farver og modeller. Efter at have fundet den rigtige type gardin og nogle potentielle farver, fik Julie og Jacques lov at beholde prøver på deres favoritter, som de kunne undersøge i forskellige belysninger og sammenligne op mod forskelligt interiør.

At ens gardiner er lavet af genanvendt materiale, er en fed historie at fortælle sine gæster.

Bestil: Book én af vores gratis stylister

"Hver morgen var jeg oppe foran vinduet i stuen for at sammenligne farverne. Den farve, som det endte med i stuen, er lidt skør. Den er grå, men ser brun ud, så den giver noget varme til rummet. Selvom det er en nuance, som er svær at sætte en finger på, er den bare enorm flot til et rum, som ellers er hvidt og simpelt." - Julie

Det har været en virkelig berigende oplevelse hele vejen igennem.

 

Miljøvenlige og naturlige;

sådan valgte Julie og Jacques

Julie og Jacques har valgt to af vores Dupli gardiner til stuen og spisestuen, og én af vores naturlige Abachi træpersienner til soveværelset. Ikke så overraskende når man kender deres kærlighed for taktilt design og naturlige materialer. Dupli gardinerne til stuen er faktisk lidt mere end helt almindelige. Foruden at være udstyrede med vores behagelige SmartCord® betjening, hvor træksnoren fungerer som en pumpe, er stoffet til gardinet faktisk lavet af 100% genanvendt polyester.

1. Miljøvenligt Dupli gardin

Stuen var det første rum, som Julie og Jacques fandt gardiner til. Valget faldt på vores yderst populære Dupli gardiner med et taupe stof, der er produceret af 100% genanvendt materiale. Farven og den sarte struktur komplementerer den meget taktile indretning af stuen, der er præget af masser af grove flader og materialer.

2. Dip-dye Dupli gardin

Der skulle ikke meget betænkningstid til, da Julie og Jacques opdagede vores helt nye Dupli gardin stof "Dip-Dye Blue", der gradierer fra hvid til blå over gardinets højde. Farven var nemlig et perfekt match til farven på væggene i spisestuen. 

Se vores udvalg af Dupli gardiner

3. Abachi træpersienne

Til soveværelset og det lille kontor faldt valget på vores træpersienner i det smukke abachi-træ med naturlige farvetoner og dybe strukturer. Lige præcis abachi-træet blev valgt for at matche de øvrige træsorter, som parret har i hjemmet.

Se vores udvalg af træpersienner

NÆSTE ARTIKEL

#EnrichingLife: Gardiner til Danmarks mest miljøvenlige villa

"Jeg synes jeres gardiner har en helt fantastisk historie."