Sådan ender dine genbrugte flasker I dit vindue

Ved du hvad der sker med dine flasker når du genbruger dem?

Genbrug er efterhånden blevet en integreret del af vores dagligdag, og I løbet af de sidste par år er vi som forbrugere blevet meget bedre til at genbruge og sortere vores affald. Men ved du egentlig hvad der sker med en plastikflaske efter du har afleveret den I flaskeautomaten.

Nogle af flaskerne bliver lavet om til nye plastikflasker, mens andre bliver  brugt som små plastikkomponenter I industriproduktion. Nogle af flaskerne kan dog ende I dit vindue.

En af fordelene ved polyester er at dets genandvendelighed. Det yderst formbare materiale  kan smeltes uden større materialetab, og det kan laves om til mange forskellige komponenter, der kan bruges I mange forskellige typer produkter.  

Vi genbruger plastikflasker der er blevet smidt I naturen, når vi producerer vores bæredygtige rullegardiner. Helt konkret bruger vi 6 PET flasker pr. kvadratmeter stof.

Fra genbrugte PET flasker til polyester

Når du afleverer din tomme plastikflaske I en pantautomat, er du med til at gøre en lille, men vigtig forskel, I et lukket, cirkulært produktionssystem, der genbruger og transformerer forbrugeraffald til bæredygtige materialer.

Flaskerne bliver flyttet til et behandlingsanlæg, hvor den omsmeltede polyster farves og spindes til ruller af polyester tråde.

Polyestertrådende væves forsigtigt ind det rige stof, hvor de bl.a. medfører en utrolig god holdbarhed.

Vi benytter os af polyester I vores rullegardinstoffer, for at sikre kvaliteter som vandafvisning og lang holdbarhed. Når vi benytter os af genbrugt polyster betyder det, at vi ikke bare reducerer vores brug af ressourcer der udvindes fra jorden. Vi reducerer også vores miljøpåvirkning fra udledningen af drivhusgasser kraftigt.

Det er værd at huske, at polyester er en ikke-vedvarende ressource, hvilket betyder, at der kun findes en begrænset mængde råvarer. Derfor er genanvendelse af polyester og andre plastprodukter af stor betydning.

  

Valg af bæredygtige gardiner

Hvis du er interesseret i bæredygtige rullegardiner, kan vi med glæde fortælle dig, at vores bæredygtige stoffer ikke er prissat anderledes end vores almindelige stoffer; de er bare bedre for miljøet.

Vi tager truslerne fra den globale opvarmning meget alvorligt, og vi ønsker hele tiden at blive mere bæredygtige. Det er en proces, men vi undersøger løbende nye måder at berige vores kollektioner med mere bæredygtige valg.

Vores 2020 kollektion af rullegardiner indeholder et udvalg af 6 forskellige farver lavet af 100% genanvendte PET-flasker. Derudover har vi skabt en kollektion der er produceret af overskudsstof fra modeindustrien.

 

Se kollektionen hos din lokale Stila® forhandler, eller bestil dine farveprøver online

Bestil farveprøver

NÆSTE ARTIKEL

2021 Moodboard: Blush Plum

Lad dig inspirere af de bløde farver fra vores 'Blush Plum' 2021 interiør trend.