15-01-2020

Opnå 30% energibesparelse med nye gardiner

I en gennemsnitlige dansk bygning forsvinder op mod 48% af varmen ud gennem vinduerne. Med de rigtige gardiner kan du reducere dette tal med næste halvdelen og dermed opnå en væsentlig besparelse på din totale varmeregning, samtidig med at der skæres ned for CO2-udledningen.

Reducér varmetab med Dupli

Det særlige dobbelte plisségardin, Dupli gardinet, har lommer der skaber et lag af stillestående luft, som har en varmeisolerende effekt. I vores kollektion af Dupli gardiner er det enkelte stofs varmeisolering angivet efter EU’s energimærkning, hvor følgende forventede energibesparelse gør sig gældende.

A++: 25% – 30% energibesparelse

A+: 20% – 25% energibesparelse

A: 15% – 20% energibesparelse

B: 10% – 15% energibesprelse

Vælges et Dupli gardin med termofolie (mørklægning) er effekten optimal. Hvor stor besparelsen er, afhænger dog naturligvis mest af brugen. Er man eksempelvis god til at have gardinet trukket ned, når rummet er forladt, spares der mere på varmeregningen, end hvis vinduet er blottet. Af denne grund kan smart home styring anbefales til denne type gardiner.

Smart Home styring giver effekt

Med vores TaHoma® Smart Home hub kan man tilslutte bl.a. sol- og temperatursensor til sine elektriske gardiner, så gardinerne automatisk bevæger sig efter solens intensitet og den udendørs temperatur.

Dette betyder, at gardinerne selv kører fra og til for at lade mest mulig solvarme komme ind gennem vinduerne og efterfølgende holde på den inde i huset bag de isolerende Dupli gardiner.

Hvad kan du spare?

Besparelsen er målt i henhold til EN 14501 i kombination med glastype C der har en U-værdi på 1,2 W/m2. Hvor meget du kan forvente at spare, kan du finde ud af ved at bestille et gratis og uforpligtende besøg af en Stila-forhandler.

Foruden at have en isolerende effekt om vinteren, har Dupli gardinet ligeledes en kølende effekt om sommeren. Afhængigt af typen, reflekteres op til 77% af solens stråler i Dupli gardinet, og rummet holder således en sval og behagelig temperatur.

At holde temperaturen jævn bidrager til et bedre indeklima, da studier viser, at mennesker trives bedst ved 20-22 ºC og ligeså væsentligt sover bedst ved 15-22 ºC.

Bedre akustik

Har du problemer med akustikken i fx store rum, er Dupli gardinet også ideelt. Ikke nok med at Dupli gardinet passer til alle former for vinduer – det absorberer, afhængigt af typen, ligeledes op til 55% af rumklangen og giver bedre akustik. I vores kollektion af Dupli gardiner er det enkelte stofs lydisolering angivet i stjerne, hvor følgende lydisolering gør sig gældende.

1 stjerne: 5% – 10% lydisolering

2 stjerner: 25% lydisolering

3 stjerner: 30% – 40% lydisolering

4 stjerner: 45% – 55% lydisolering

NÆSTE ARTIKEL

Gardinnægteren

Tænker du indretning, når du tænker gardiner? Tænker du på gardiner, som noget der kan give dit rum udtryk og karaktér? Det tænker gardinnægteren Andreas i hvert fald ikke.