14-02-2020

5 gode råd til at indrette bæredygtigt

At indrette bæredygtigt behøver hverken være besværligt eller dyrt.

Er du for længst hoppet på den grønne vogn? Eller overvejer du, hvordan du kan tage små skridt i en bæredygtig retning? Her giver vi dig 5 gode råd til hvordan du indretter bæredygtigt og ovenikøbet kan skabe lidt frirum i pengepungen.

1. Reducér dit plastik

Som du nok ved, er plastik naturens stille dræber. Det tager nemlig flere hundrede år for naturen at nedbryde plastik som ofte ender plastik i naturens økosystemer. Det belaster både miljø, dyreliv og sundheden fordi plastik findes i et væld af forskellige størrelser og materialer.

Ved at indsamle bortkastede plastikflasker i naturen, og dermed reproducere dem til gardinløsninger, har vi givet vores bud på et mere bæredygtigt valg til indretningen.

Se vores udvalg af rullegardiner

2. Upcycle og DIY

Der kan være mange penge at spare, når kreativiteten den spiller ind. Hvis du lige en ekstra gang overvejer, hvorvidt de gamle møbler skal smides ud, eller om de kan genbruges, kan bogstavelig talt gøre indretningen til din helt egen.

Der er hundredvis af smarte og simple løsninger på hvordan du netop kan upcycle den brugte lædersofa, det gamle garderobeskab eller slidte døre, inden de ryger en tur på lossepladsen, og i stedet skabe unikke indretningselementer som giver noget personlig karakter.

Lidt research på nettets boligblogs åbner op for en masse idéer og projekter – store som små som giver dig en bæredygtig indretning.

Materialerne i vores alupersienner stammer langt hen ad vejen fra genanvendte produkter. Alle vores alupersienner er derfor produceret af 98% genanvendt aluminium.

3. Win-win med vintage

En lørdag formiddag på et loppemarked kan være guld værd. Vintagevarer er ikke blot kommet for at blive, men de giver også win-win på miljø- og bankkontoen. Med vintage spares der på de ressourcer, der ellers skulle have været gået til at producere nye varer.

Når det kommer til en mere bæredygtig indretning, kan du skabe din helt egen, unikke stil ved at smutte på loppejagt, eller gøre brugte indretnings-fund på nettet. På den måde har du mulighed for at gøre enestående fund, der samtidig ikke behøver at koste dig alverden.

4. Gå efter bæredygtige mærkninger

Når du køber nyt, så gå efter de rigtige mærkninger. Miljømærkerne og andre grønne certificeringer garanterer ofte, at nye produkter er lavet under bæredygtige forhold.

Mærkningerne er nemlig en garanti for, at det produkt du er på udkig efter, er blandt dem der belaster miljøet mindst inden for sin produkttype. Miljømærkerne garanterer ligeledes, at produktet tager hensyn til din sundhed f.eks. ved at have et minimalt omfang af sundhedsskadelige stoffer og kemikalier.

Produkter med certificeringer kan også være en garanti for, at produktet er bæredygtigt og lavet af genanvendeligt materiale –  eller materiale som har mulighed for at blive genanvendt – så det belaster miljøet mindst muligt. Eksempelvis bærer flere af vores rullegardiner og lamelgardiner mærkningen "Cradle-to-Cradle" og "Greenguard".

5. Bæredygtige gardiner med god samvittighed

Hos os kan du altid træffe et bæredygtigt valg, i jagten på en bæredygtig indretning. En række af vores produkter, er enten producerede af bortkastede plastflasker som er indsamlet i naturen, bæredygtigt træ eller af genanvendt materiale, for at skåne miljøet. Vi har også et stigende antal gardinløsninger, der er blevet miljøcertificeret, som garanterer at både produktionen og reproduktionen af vores produkter skåner miljøet.

Er du nysgerrig på vores bæredygtige produkter? Du kan altid få gratis rådgivning og tilbud på dine nye gardiner fra Stila®.

Få gratis rådgivning og tilbud

Læs mere om vores bæredygtige gardinløsninger

NÆSTE ARTIKEL

"Hej Søde" - God Stila

"William du har arbejdet vildt hårdt, så du har fortjent et rullegardin. Det er der jo ingen, der siger."